Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

HAYVAN PAZARI SİNEK AVLIYOR

 

12.12.2007 11:30:26

Kurban Bayramı’na 9 gün kala Diyarbakır Hayvan Pazarı’nda kurban satışları son yılların en düşük sezonunu yaşıyor. Hayvan satışının olmaması nedeniyle yıl boyunca kurbanlık hayvan besleyen besiciler zor günler geçiriyor.

 

 

İHA-Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı'nda bayram telaşı yaşanıyor. Fakat bu telaş hayvan satış yoğunluğunun aksine kurbanlık hayvanların elde kalabileceği korkusunun doğurduğu bir telaş. Olumsuz hava koşullarına rağmen sabahın erken saatlerinde merkeze bağlı köy ve ilçelerden küçük ve büyükbaş hayvanlarını hayvan pazarına satmak için getiren hayvan satıcıları, hayvanlarını satamayınca kamyonetlerine yükleyip tekrar ahırlarına götürüyorlar. Hayvan satıcıları, bu yıl siftah etmediklerini belirterek, tüm umutlarını son 9 güne bıraktıklarını ifade ettiler.

Güneydoğulu besiciler bekledikleri satışların olmamasının yanı sıra Güneydoğu hayvanının batıdan gelen hayvanlara nazaran daha cılız olmasından dolayı da sıkıntı yaşadıklarını dile getirdiler. Güneydoğu hayvanının diğer bölgelerden gelen hayvanlara nazaran daha cılız olması nedeniyle satış yapamadıklarını kaydeden besiciler, batıdan gelen hayvanların daha çok satıldığını ifade ettiler. Besiciler, özetle şöyle konuştu: "Geçen yıl satışlar daha iyiydi. Çünkü hayvan fiyatları istenilen düzeydeydi. Bu sene ise hayvanın gübresi bile pahalı oldu. Bu yüzden satışlar istenilen seviyede değil. Bazı vatandaşlarımız Güneydoğu hayvanı yerine diğer illerden gelen hayvanları tercih ediyorlar. Bu da bizi zor durumda bırakıyor".

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337955

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber